Metsäravintola tarjoaa makuelämyksiä Teijon kansallispuistossa

Ruokahan tunnetusti maistuu paremmalta, kun sen nauttii ulkona. Ja vielä paremmalta, kun sen nauttii luonnossa, yhdistettynä reippailuun raittiissa ilmassa. Kukaan ei varmaan voi väittää vastaan tässä asiassa? Siksi olinkin erityisen innoissani ja utelias, kun suurena retkeilyn ystävänä kuulin tästä Niina Vihnusvuoren uudesta konseptista nimeltä Metsäravintola. Halusin kuulla lisää, ja nyt kuulet sinäkin.

Metsäravintolassa yhdistyvät Niinan osaamisalueet ja intohimot

Metsäravintolan perustaja Niina Vihnusvuori tunnetaan kylillä hänen Teijolla sijaitsevista yrityksistään, joita ovat ravintola Teijon Arkki, sekä Teijo Cafe & Bakery. Hän on intohimoinen yrittäjä, kenet näkeekin usein Teijon Arkin tiskillä palvelemassa asiakkaita, tai kädet jauhoissa työn touhussa leipomon puolella. Niina valittiin myös Salon Yrittäjät Ry:n uudelle hallituskaudelle varapuheenjohtajaksi. Sen ajan mitä hän yrittäjyydeltä ja muilta projekteilta ehtii, hän viettää kahden koiransa kanssa metsässä palautuen, kuntosalilla treenaten, tai ystävien kanssa rentoutuen.

Teijon Arkki

Tunnelmallinen rakennus, jossa Niinan yritykset - ravintola Teijon Arkki ja Teijo Cafe & Bakery sijaitsevat. Kuva: Noora Kantola

Niin kuin monet yrittäjät, on Niinakin ikuinen itsensä haastaja ja pursuaa uusia ideoita. Rakkaus luonnossa liikkumista kohtaan innosti hänet aloittamaan yrittäjyyden ohella opiskelun eräoppaaksi. Eräopasopintojen aikana kehittyi nopeasti ajatus opastettujen luontoretkien tarjoamisesta, Niinalle tuttuakin tutummassa Teijon kansallispuistossa. Ja mikä olisikaan sen luontevampaa ravintolayrittäjälle, kuin tarjota samalla myös herkullisia ruokaelämyksiä.

Metsäravintolan eräopas Niina Vihnusvuori

Niina aikoo yhdistää Metsäravintolassa vankan osaamisensa ravintoala-alalta, sekä uudet taitonsa eräoppaana. Kuva: Mikko Rindell

Eräruokailua Teijon kansallispuistossa

Yrittäjähenkinen Niina loi jo opintojensa aikana Metsäravintola konseptin, ja lokakuussa 2024 päästiinkin jo nauttimaan ensimmäisestä Metsäravintolan kattauksesta. Tämä ensimmäinen kolmen ruokalajin kattaus järjestettiin Onnelannummella, Teijon kansallispuistossa.

Ennen lounaan nauttimista kasvatettiin ruokahalua opastetulla kävelykierroksella, Kirjakkalan ruukkikylän historiaan tutustuen. Voin vain kuvitella, miten herkulliselta maistui kävelyn jälkeinen, ulkoilmassa tarjoiltu kolmen ruokalajin lounas. Vai miltä susta kuulostaisi suppilovahverokeitto pikkelöidyillä kanterelleilla, metsäinen riistalasagne ja jälkiruuaksi teijolaisista omenoista valmistettu piiras talon vaniljakastikkeella? Kuten menusta huomaa, ovat ruokalajit suunniteltu vahvasti sesongin, metsän antimien, sekä lähiruuan ympärille.

Nenustannummi Teijon kansallispuisto

Metsäravintola yhdistää luonnossa liikkumisen ilon ja sesonkiin sopivat makuelämykset. Kuva: Mikko Rindell

Teijo Guiden Mikko osallistui syyslomalla Metsäravintolan toiseen retkipäivään, joka suuntautui puolestaan Nenustannummen retkeilyreitille. Retki toimi myös Niinan eräopasopintojen viimeisenä näyttötyönä.

Nenustannummen retki piti sisällään luonto-opastusta, sekä tottakai vähän sienestystä, sesongin ollessa kuumimmillaan. Mikko kertoi, että suppilovahveroiden ja karpaloiden bongailun lisäksi he törmäsivät retkellä myös vaskitsaan! Lounaan sijaan tällä retkellä keiteltiin nuotiopaikalla leppoisasti nokipannukahvit ja nautiskeltiin mehevistä, itse leivotuista korvapuusteista.

Nenustannummi Teijon kansallispuisto

Metsäravintolan järjestämä syysretki Nenustanummelle lokakuussa 2024. Kuva: Mikko Rindell

Nenustannummi Teijon kansallispuisto

Nuotiolla keitetyn pannukahvin kaverina tarjoiltiin meheviä korvapuusteja. Kuva: Mikko Rindell

Nenustannummi Teijon kansallispuisto

Retkiseurue bongasi syksyiseen maastoon maastoutuneen vaskitsan. Kuva: Mikko Rindell

Miltä näyttää Metsäravintolan vuosi 2025?

Niina on talven aikana hankkinut aktiivisesti yhteistyökumppaneita eri aloilta ja keskittynyt erilaisten palvelupakettien suunnitteluun. Metsäravintolan vuodesta 2025 vaikuttaakin tulevan varsin monipuolinen ja tapahtumarikas. Metsäravintolan ruokapalveluja tullaan näkemään mm. melontaretkien ja erilaisten tiimiseikkailupäivien yhteydessä. Lisäksi lokakuussa 2024 järjestetyn Onnelannummen kattauksen kaltaiset, neljän ruokalajin päivälliset, kuuluvat palveluvalikoimaan jatkossakin.

Kesäkaudella on tavoitteena järjestää myös ennalta sovittuja retkipäiviä, joihin kuka vaan voi ilmoittautua. Näistä informoidaan lähempänä Metsäravintolan Instagram-sivuilla, sekä nettisivuilla. Niina haluaa ravintolapuolen lisäksi keskittyä myös vahvistamaan omaa osaamistaan eräoppaana, joten opastetut luontoretket Teijon kansallispuistossa tulevat myös olemaan osa Metsäravintolan tulevaisuutta.

Teijo Guide toivottaa kaikkea hyvää Niinan uudelle aluevaltaukselle Metsäravintolan parissa ja seikkailullista vuotta 2025!

Edellinen
Edellinen

Koe Avantoralli teijolaisittain

Seuraava
Seuraava

BGB auttaa yrityksiä lisäämään näkyvyyttään digikanavissa